سفارش تبلیغ
صبا ویژن
  • کلیه ی خدمات سایت تا اطلاع ثانوی تعطیل می باشد.لطفا از پرداخت وجه خودداری نمایید..
  • ""
  • ""
  • معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معادن و صنایع معدنی ایران (قسمت اول)

    برای دریافت تصویر در ابعاد بزرگ کلیک کنید.

    اشاره: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) در سال‌های اخیر همکاری‌های بسیار خوبی را به منظور حضور هر چه بیشتر بخش خصوصی در اجرای طرح‌های بخش معدن و صنایع معدنی انجام داده است. 

    ایمیدرو به عنوان تنها سازمان توسعه‌ای تخصصی بخش معدن و صنایع معدنی تاکنون با اجرای پروژه‌ها و طرح‌های بزرگ، نقش مهمی در توسعه و رونق بخش و همچنین اشتغالزایی این بخش داشته است. سازمان توسعه با همکاری شرکت‌های تحت پوشش و بخش خصوصی اکنون حدود 113 طرح بزرگ معدن و صنایع معدنی را در دست اجرا دارد. 

    از سوی دیگر بخش خصوصی کشور نیز طی سال‌ها توانمندی‌های خود را در بخش‌های مختلف به منصه ظهور گذاشته و حتی در برخی از بخش‌ها به صدور خدمات فنی و مهندسی دست یافته است. دستیابی به دانش طراحی، اجرا و ساخت کارخانه سیمان در داخل و خارج کشور، اجرای طرح‌های مهم صنعت فولاد به‌ویژه در بخش احیای مستقیم، بومی‌سازی بسیاری از تجهیزات مورد نیاز بخش صنعت و معدن، صادرات انواع محصولات بخش معدن و صنایع‌معدنی به خارج کشور و ده‌ها مورد دیگر تنها بخشی از موفقیت‌های کسب شده، توسط بخش خصوصی در سال‌های اخیر است. بخش خصوصی کشور اکنون آماده اجرای بسیار از طرح‌ها و پروژه‌های عظیم صنعتی و معدنی در کشور است، اما در بخش مالی نیازمند حمایت‌های لازم به‌ویژه حمایت سیستم بانکی است. ایمیدرو در نظر دارد اجرای برخی پروژه‌های بزرگ در زمینه صنایع فولاد، مس، آلومینیوم و معادن را به عنوان فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی معرفی کند که در اینجا به آن می‌پردازیم.


    حمایت ویژه ایمیدرو از سرمایه‌گذاران برای اجرای طرح‌های بخش معدن و صنایع معدنی 

    سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به منظور رفع نیاز کشور به محصولات و فرآورده‌های معدنی با تاکید بر بهینه‌سازی نظام اقتصادی کشور در بخش معادن و صنایع وابسته و همچنین اعمال نظارت بر استفاده از ذخایر معدنی و بهره‌برداری صحیح و موثر ار آنها به موجب ماده 6 قانون تاسیس وزارت صنایع و معادن مصوب 6/10/1379 مجلس شورای اسلامی و تبصره ذیل ماده مذکور به منظور بررسی تهیه و اجرای طرح‌های احداث، توسعه، تجهیز و نوسازی صنایع تولیدی متالورژی، استخراج و فرآوری مواد معدنی و اجرای کارهای اکتشافی تشکیل شده است. 

    با ابلاغ اصل 44 قانون اساسی، ایمیدرو به‌عنوان تنها سازمان توسعه‌ای تخصصی بخش معدن و صنایع معدنی معرفی شد. با تاثیرپذیری از این ابلاغ، ماموریت ایمیدرو تا حدی تغییر کرد و در همین راستا، حمایت و توانمند‌سازی بخش خصوصی، از اولویت‌های ایمیدرو محسوب شد. 

    سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، سازمان توسعه‌ای تخصصی بخش معدن و صنایع معدنی کشور است که به منظور بررسی، تهیه و اجرای طرح‌های اکتشاف، احداث، توسعه، تجهیز و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با نگاه ویژه به فناوری‌های نوین و پرریسک و افزایش اثربخشی در سیاستگذاری، هدایت و حمایت و توسعه بستر و زیرساخت به منظور توانمند‌سازی بخش معدن و صنایع معدنی تاسیس شده است. درباره عملکرد ایمیدرو باید گفت که سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از سال 1381 (سال تاسیس) تاکنون بیش از 85 طرح بزرگ صنعتی و معدنی با ارزش سرمایه‌گذاری بالاتر از 10500 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسانده که ماحصل این اقدامات افزایش ظرفیت تولید و همچنین بالا بردن میزان تولیدات داخلی بوده که بخشی از این فعالیت‌ها مربوط به اقدامات زیربنایی و زیرساختی به‌منظور توسعه بخش بوده که نتایج آن در سال‌های بعد نمایانگر خواهد شد، همچنین افتتاح و راه‌اندازی طرح‌های یاد شده، موجب اشتغالزایی بیش از 100 هزار نفر به‌طور مستقیم و غیرمستقیم در کشور شده است. 

    از جمله این طرح‌ها می‌توان از طرح‌های فولاد هرمزگان، ورق گالوانیزه چهارمحال و بختیاری، ورق عریض اکسین، آلومینیوم هرمزآل، توسعه معدن سنگان، طرح توازن ذوب‌آهن اصفهان، سیمان سوریه، نیروگاه ذوب‌آهن اصفهان و گندله‌سازی گل‌گهر، به‌عنوان بخشی از توان اجرایی ایمیدرو نام برد. 

    در حال حاضر، ایمیدرو با همکاری شرکت‌های تحت پوشش و بخش خصوصی حدود 113 طرح بزرگ معدنی و صنایع معدنی با ارزش تقریبی 30 هزار میلیارد تومان در دست اجرا و پیگیری دارد که در اینجا و در راستای اجرای ماموریت خود اقدام به معرفی برخی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی ایران می‌کند. طرح‌های یاد شده برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و با هدف تسریع در تکمیل و راه‌اندازی آنها معرفی می‌شوند. این طرح ها به‌طور عمده در صنایع فولاد، آلومینیوم، مس، سنگ‌آهن، زغال سنگ، تجهیز معادن و احداث نیروگاه در برخی از واحدهای مربوطه هستند که در اینجا به جزئیات بیشتری درباره آنها اشاره می‌شود. در این نوشتار جزئیات 40 طرح معدن و صنایع معدنی بیان شده و در پایان به‌صورت جدول نمایان است. 

    در معرفی طرح‌های صنایع فولاد می‌توان به طرح‌های فولاد استانی اشاره کرد که دولت بر اجرای آن اهتمام داشته و هم‌اکنون با پیشرفت‌های مختلفی در دست اجرا هستند. 

    یکی از این طرح‌ها، طرح فولاد سپیددشت چهارمحال و بختیاری است که هدف آن احداث کارخانه فولاد‌سازی به روش احیای مستقیم به ظرفیت یک میلیون تن در سال و میزان کل سرمایه‌گذاری آن 347 میلیون دلار است. محل اجرای این طرح، استان چهارمحال و بختیاری، شهرکرد و در شهر سپیددشت است. 

    این طرح شامل یک واحد احیای مستقیم به روش Midrex، یک واحد فولاد‌سازی به روش قوس الکتریکی و ایستگاه ریخته‌گری مداوم با تاسیسات جانبی است. 

    فاز مطالعات تکمیلی پایان یافته و تا پایان شهریور 90 دارای 48 درصد پیشرفت فیزیکی و 184 میلیارد تومان عملکرد هزینه است. مشاوران داخلی طرح، شرکت مشاور پولاد و پیمانکار احیا، شرکت‌های انرژی گسترنصیر + MMTE، پیمانکاران فولاد‌سازی آن فولاد پایا، تدبیر صنعت و MME هستند. 

    یکی دیگر از این طرح‌ها، فولاد شادگان است که هدف آن احداث کارخانه فولاد‌سازی به روش احیای مستقیم به ظرفیت یک میلیون تن در سال و میزان کل سرمایه‌گذاری طرح 380 میلیون دلار و محل اجرای طرح نیز استان خوزستان، شهر شادگان است. 

    این طرح شامل یک واحد احیای مستقیم به روش Pered، یک واحد فولاد‌سازی به روش قوس الکتریکی و ایستگاه ریخته‌گری مداوم با تاسیسات جانبی است. 

    فاز مطالعات تکمیلی پایان یافته و تا پایان شهریور 90، دارای پیشرفت فیزیکی 44 درصد و عملکرد هزینه 180 میلیارد تومانی است. این طرح در منطقه محروم واقع شده و مشوق‌های قانونی خاص خود را دارد. 

    مشاوران داخلی طرح، شرکت تارا طرح و پیمانکاران داخلی آن، پیمانکاران احیای فولاد پایا، تدبیر صنعت، MME و پیمانکاران فولاد‌سازی این طرح، فولاد گسترش، سدید، کارون دز دشت و MCC هستند. 

    طرح بعدی فولاد سبزوار است که هدف آن احداث کارخانه فولاد‌سازی به روش احیای مستقیم به ظرفیت یک میلیون تن در سال و میزان کل سرمایه‌گذاری آن 479 میلیون دلار و محل اجرای آن، استان خراسان‌رضوی شهر سبزوار، بخش جوین است. 

    این طرح شامل یک واحد احیای مستقیم به روش Midrex، یک واحد فولاد‌سازی به روش قوس الکتریکی و ایستگاه ریخته‌گری مداوم با تاسیسات جانبی است. 

    فاز مطالعات تکمیلی پایان یافته و تا پایان شهریور 90 دارای پیشرفت فیزیکی 29 درصدی و 0 88 میلیارد ریال عملکرد هزینه ریالی است. این طرح در منطقه محروم واقع شده و مشوق‌های قانونی خاص خود را دارد. 

    مشاوران داخلی طرح، تارا طرح، پیمانکاران داخلی طرح و پیمانکاران احیای آن، انرژی گسترنصیر و MMTE هستند. یکی دیگر از طرح‌ها فولاد قائنات است که هدف آن، احداث کارخانه فولاد‌سازی به روش احیای مستقیم به ظرفیت یک میلیون تن در سال و میزان کل سرمایه‌گذاری طرح 351 میلیون دلار و محل اجرای آن در استان خراسان‌جنوبی شهر قائنات بخش قائن در منطقه نیمبلوک است. 

    این طرح شامل یک واحد احیای مستقیم به روش midrex، یک واحد فولاد‌سازی به روش قوس الکتریکی و ایستگاه ریخته‌گری مداوم با تاسیسات جانبی است. 

    فاز مطالعات تکمیلی پایان یافته و تا پایان شهریور 90، دارای پیشرفت فیزیکی 48 درصدی و 1760 میلیارد ریال عملکرد هزینه ریالی است. این طرح در منطقه محروم واقع شده و مشوق‌های قانونی خاص خود را دارد. 

    مشاوران داخلی طرح، برسو، پیمانکاران داخلی طرح و پیمانکار احیا: مشارکت تاسیسات دریایی، ایریتک و ایراسکو و پیمانکاران فولاد‌سازی: ایریتک و ایراسکو هستند. 

    طرح فولاد بافت یکی دیگر از این طرح‌هاست که هدف آن، احداث کارخانه فولاد‌سازی به روش احیای مستقیم به ظرفیت یک میلیون تن در سال و میزان کل سرمایه‌گذاری آن، 352 میلیون دلار و محل اجرای آن، استان کرمان، شهر بافت بخش فتح‌آباد است. 

    این طرح شامل یک واحد احیای مستقیم به روش Pered، یک واحد فولاد‌سازی به روش قوس الکتریکی و ایستگاه ریخته‌گری مداوم با تاسیسات جانبی است. 

    فاز مطالعات تکمیلی پایان یافته و تا پایان شهریور 90، دارای پیشرفت فیزیکی 31 درصدی و عملکرد هزینه 89 میلیارد تومانی است. این طرح در منطقه محروم واقع شده و مشوق‌های قانونی خاص خود را دارد. 

    مشاوران داخلی طرح: شرکت برسو، پیمانکاران داخلی طرح و پیمانکاران واحد احیای مستقیم: قرارگاه خاتم، فولاد پایا و MME هستند. 

    طرح بعدی، طرح فولاد نی‌‌ریز و هدف آن، احداث کارخانه فولاد‌سازی به روش احیای مستقیم به ظرفیت یک میلیون تن در سال و میزان کل سرمایه‌گذاری آن، 322 میلیون دلار و محل اجرای آن در استان فارس شهرستان نی‌ریز بخش قطرویه است. 

    این طرح شامل یک واحد احیای مستقیم به روش Midrex، یک واحد فولاد‌سازی به روش قوس الکتریکی و ایستگاه ریخته‌گری مداوم با تاسیسات جانبی است. 

    فاز مطالعات تکمیلی پایان یافته و تا پایان شهریور 90، دارای پیشرفت فیزیکی 41 درصدی و عملکرد هزینه 127 میلیارد تومانی است. این طرح در منطقه محروم واقع شده و مشوق‌های قانونی خاص خود را دارد. 

    مشاوران داخلی طرح تارا طرح، پیمانکاران داخلی و پیمانکاران احیای طرح: فولاد تکنیک و MME و پیمانکاران فولاد‌سازی، فولاد تکنیک و فولاد پایا هستند. 


    برای خواندن قسمت دوم کلیک کنید.