سفارش تبلیغ
صبا ویژن
  • کلیه ی خدمات سایت تا اطلاع ثانوی تعطیل می باشد.لطفا از پرداخت وجه خودداری نمایید..
  • ""
  • ""
  • نگاهی به بزرگ‌ترین پروژه‌های سرمایه‌گذاری، توسعه ظرفیت و نوسازی صنعت فولاد جهان در سال 2011

    با توجه به این‌که صنعت فولاد یکی از صنایع بنیادی هر کشوری و در واقع یکی از معیار‌های صنعتی شدن هر کشور وابسته به پیشرفت و توسعه این صنعت است؛ توجه خاص به آن و بهبود و توسعه آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، بنابراین در این صنعت نیز همانند بسیاری از صنایع دیگر پژوهش‌ها و سرمایه‌گذاری‌های زیادی برای بهبود کیفیت، تولید فولادهای خاص،کاهش مصرف انرژی و کاهش آلودگی محیط‌زیست انجام گرفته است. 

    صنعت فولاد جزو صنایع انرژی‌بر بوده و حامل‌های انرژی سهم قابل‌توجهی از قیمت تمام شده فولاد را به خود اختصاص می‌دهند. در رقابت مواد از قبیل پلاستیک‌ها، آلومینیوم، پودرهای فلزی، کامپوزیت و چوب، فولاد هنوز به دلیل قیمت پایین و قابلیت تولید بالا، غالب است. صنایع پایه از قبیل حمل ونقل، ساختمان، ساخت ماشین‌آلات، معدن و دیگر صنایع مرتبط با تولید و انتقال انرژی به فولاد وابسته هستند. بر این اساس، تقاضای جهانی فولاد بالاست و در آینده هم، اگر افزایش نیابد ثابت می‌ماند. 

    از سپتامبر سال 2008 که بحران‌های مالی در آمریکا و انگلیس سبب فروپاشی بازارهای بورس سراسر جهان سرمایه‌داری شد تا بحران‌های اقتصادی سیاسی سال 2011 نظیر بحران اقتصادی یونان، ناآرامی در انگلیس، مشکلات روزافزون اقتصادی ایتالیا، بحران کار در اسپانیا و بالاخره بهار سیاسی در کشورهای عربی که عملا تقاضا برای شمال آفریقا و خاورمیانه عربی را کاهش داده، شاید بتوان گفت، دنیا حتی یک فصل را بدون مشکل سپری نکرده است. این در حالی است که به گفته کارشناسان، بدهی 14 هزار میلیارد دلاری دولت آمریکا به اقتصاد و بانک‌های این کشور به مانند گردبادی ممکن است مجددا همه چیز را به هم بریزد، اما به‌نظر می‌رسد که صنعت فولاد جهان دیگر نگرانی زیادی بابت این اتفاقات ندارد. 

    گویی این صنعت تصمیم گرفته تا با وجود چنین بحران‌هایی به پیشرفت خود ادامه دهد. براستی چرا برخی سرمایه‌گذاران و مدیران شرکت‌های فولادی نظیر میتال لاکشمی به آینده بازار فولاد امیدوارند؟ هم‌اکنون کاهش امیدواری‌ها نسبت به آینده اقتصاد جهانی، سبب رویگردانی برخی سرمایه‌گذاران از سهام شرکت‌های فولادی شده، اما به خوبی پیداست که سرمایه‌گذاران قدرتمند این صنعت، قرار نیست خوشبینی خود را کنار بگذارند. دلیل این نکته چیست؟ 

    اقتصاد کشورهایی نظیر چین، هند، روسیه، ترکیه، برزیل، کره‌جنوبی، ویتنام و تایلند بسرعت در حال رشد است. آنها اکنون سال‌ها است که جای اروپا و آمریکا را در ایجاد تقاضا برای فولاد گرفته‌اند. از طرف دیگر بخش بزرگی از دنیا درگیر ویرانی و خرابی ناشی از جنگ و بلایای طبیعی است و یا نیاز به احداث مسکن جدید دارد. توسعه صنعت خودرو در آسیا سرسام‌آور است و این امر نیاز به فولاد دارد. تجارت دریایی نیاز به کشتی‌های چند صد هزار تنی فله‌بر، کانتینر‌بر و سوپرنفتکش را الزام‌آور کرده، بنابراین می‌توان گفت صنعت فولاد در جهان بدون توجه به بحران‌های مالی بخشی از اروپای غربی و آمریکای‌شمالی با قدرت پیش خواهد رفت و بازار این محصول استراتژیک چنانکه در 3 سال اخیر نشان داده پررونق خواهد ماند و تنها ممکن است حاشیه سود آن کاهش یابد.صنعت فولاد ایران نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. صنعت فولاد و سرمایه‌گذاری در فولاد چه در ایران و چه در جهان حتی با وجود بحران‌های مالی و نوسانات احتمالی کماکان یکی از پررونق‌ترین بخش‌ها خواهد ماند. در ادامه مروری اجمالی به بزرگ‌ترین پروژه‌های سرمایه‌گذاری در سرتاسر دنیا می‌پردازیم. 

    مطابق با انتظارات کشورهای در حال توسعه از قبیل چین، هند و برزیل بیشترین سهم را از کل سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در صنعت فولاد جهان در سال 2011 به خود اختصاص دارند و این نشان از اهمیت این صنعت در جهت رسیدن به رشد اقتصادی و اهداف بلندمدت اقتصادی در کشورهای مختلف است.


    چین 

    ـ واحد گندله‌سازی Anyang توسط شرکت Vale با همکاری گروه Anyang که هزینه سرمایه‌گذاری بالغ بر 625 میلیون یوآن است. 

    ـ احداث واحد تولید لوله‌های بدون درز توسط شرکت Baotou Steel در منطقه Inner Mongolia مجهز به خطوط تولید لوله 159 میلیمتری 

    ـ احداث واحد جداسازی هوا توسط شرکت Dongbei Steel در منطقه دالیان کشور چین که ظرفیت تولید تقریبا 800 تن اکسیژن در روز را دارد. 

    ـ احداث یک واحد اسیدشویی توسط شرکت Shanghai Cibao در مجتمع مرکزی این کارخانه و همچنین طرح‌های دیگری در جهت سرمایه‌گذاری در واحد آنیلینگ این شرکت وجود دارد. 

    ـ طراحی و احداث کوره‌های کک‌سازی در محل کارخانه SinoCoking Coal در شهر Pingdingshan City که شامل احداث یک نیروگاه داخلی به منظور تامین برق شهری است. 


    هند 

    ـ ساخت کوره‌های کک‌سازی توسط شرکت Amba River Coke که یادداشت تفاهم برای ساخت یک واحد کک‌سازی در جهت تامین زغال‌ کک مورد نیاز صنایع Ispat امضا شده است. 

    ـ سرمایه‌گذاری شرکت Essar برای ایجاد یک مرکز خدمات فولاد در شرکت Ain Suhkna که چهارمین مرکز خدمات فولاد (SSC) است که در زمینه خرده‌فروشی محصولات تخت فولادی و همچنین فروش محصولات طویل و انواع لوله‌ها فعالیت خواهد کرد. 

    ـ پروژه نصب و راه‌اندازی کوره القایی، دستگاه ریخته‌گری مداوم و دستگاه نورد میلگرد توسط شرکت آهن و فولاد Gangorti که حجم سرمایه‌گذاری‌ها حدود 350 میلیون روپیه تخمین زده می‌شود. 

    ـ احداث یک نیروگاه با همکاری شرکت‌های JSB Bengal Steel و گروه انرژی JSW در منطقه‌ای که هنوز مشخص نشده است. 

    ـ سرمایه‌گذاری برای احداث یک مرکز خدمات فولادی توسط شرکت Manesar Steel Processing و چند شرکت هندی دیگر به منظور عرضه ورق‌های فولادی موردنیاز خودروسازان 

    ـ سرمایه‌گذاری برای احداث یک واحد نورد ورق، این واحد قابلیت تولید ورق‌هایی با طول 1250 تا 2500 میلیمتر و ضخامت 8 تا 150 میلیمتر را دارد. 

    ـ نصب و راه‌اندازی یک دستگاه کوره القایی توسط شرکت ریخته‌گری Rajdhani در منطقه پنجاب هند در جهت تولید 224 تن شمش فولادی در روز برای یک واحد عملیات حرارتی ترمومکانیکال. 

    میزان سرمایه‌گذاری در این پروژه بالغ بر 165 میلیون روپیه است. 

    ـ احداث یک واحد BOF توسط شرکت SAIL در کارخانجات فولادسازی Bhilai که بر اساس جدیدترین تکنولوژی‌های فولادسازی شرکت زیمنس طراحی شده و توانایی تامین 3 کنورتور کوره بلند را دارد. 

    ـ احداث یک واحد گندله‌سازی توسط شرکت بزرگ SAIL که با راه‌اندازی آن میزان ذخیره سنگ‌آهن هندوستان تا سال 2012، به بیش از 45 میلیون تن خواهد رسید. 


    ایران 

    ـ نصب و راه‌اندازی یک کوره قوس الکتریکی در شهر خمین در استان مرکزی که شامل یک واحد ریخته‌گری مداوم و واحد نورد بیلت است که در فازهای بعدی واحدهای تولید مقاطع فولادی و میلگرد نیز در نظر گرفته شده‌اند. 

    ـ راه‌اندازی یک واحد کوره قوس الکتریک در کارخانه فولاد کاوه جنوب که شامل واحد ریخته‌گری مداوم و واحد تولید بیلت بوده که فاز نخست آن راه‌اندازی واحد آهن احیای مستقیم (DRI) بوده است. 


    ژاپن 

    ـ بازسازی کوره بلند کارخانه West Japan توسط شرکت JFE Steel که بعد از اتمام مرحله بازسازی حجم داخلی آن بالغ بر 4300 متر مکعب خواهد بود.


    قزاقستان 

    ـ راه‌اندازی و افزایش ظرفیت واحدهای ریخته‌گری بیلت و شمشه که مجهز به یک دستگاه ریخته‌گری مدوام بیلت چهارگوش دارای 6 قفسه که موجب افزایش ظرفیت از 4 میلیون تن در سال به 5 میلیون تن در سال می‌شود. 


    کره‌جنوبی 

    ـ راه‌اندازی واحد کوره اکسیژن بازی و ریخته‌گری مداوم توسط شرکت هیوندای استیل در منطقه چونگنام که شامل توسعه 5/6 میلیون تنی تولید کلاف نورد گرم و 5/1 میلیون تنی ورق‌های فولادی در مجتمع فولادسازی گرینفیلد می‌شود. میزان سرمایه‌گذاری شرکت vale در پروژه سنگ‌آهن آن بالغ بر 84/5 میلیارد وون است. 


    مکزیک 

    ـ سرمایه‌گذاری برای طراحی، احداث و راه‌اندازی یک واحد جداسازی هوا توسط شرکت AHMSA در کارخانه Monclova که ظرفیت تولید 1700 تن اکسیژن را دارد. 

    ـ احداث یک خط تولید ورق‌های گالوانیزه به روش غوطه‌وری گرم توسط شرکت POSCO کره‌جنوبی در منطقه Altamira که محصولات این واحد در کارخانه‌های خودروسازی مورد استفاده قرار خواهند گرفت. 


    برزیل 

    ـ احداث خط اسیدشویی مستمر به همراه واحد HCI بازیافت اسید در منطقه Cubatao 


    مصر 

    ـ احداث و راه‌اندازی یک دستگاه کوره قوس الکتریک به همراه واحد‌های ریخته‌گری مداوم و تولید بیلت توسط شرکت الخرافی در منطقه برج العرب که مجوز آن در سال 2009 توسط وزارت توسعه صنعتی مصر صادر شد. 

    ـ سرمایه‌گذاری روی احداث یک واحد DRI توسط شرکت Ezz Steel در کارخانجات العین که تجهیزات مورد نیاز این کارخانه از یک شرکت تامین کننده ایتالیایی خریداری می‌شود. 


    عمان 

    ـ احداث واحد گندله‌سازی با مشارکت شرکت‌های JFE و Foulath که محل آن هنوز مشخص نشده و سهام شرکت JFE بالغ بر 40 درصد بوده و 110 میلیون دلار در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده است. 


    عربستان‌سعودی 

    ـ احداث واحد تولید لوله‌های بدون درز با مشارکت شرکت‌های آرسلورمیتال و شرکت بن جارالله که هنوز مکان آن مشخص نشده است. بخشی از نیاز مالی این پروژه توسط وزارت دارایی و توسعه عربستان تامین شده است. 

    ـ احداث واحد کوره قوس الکتریکی، ریخته‌گری مداوم و واحد تولید بیلت توسط شرکت Sulb National که مکان آن هنوز مشخص نیست. قابل ذکر است که این کوره قوس الکتریکی شامل یک دستگاه ریخته‌گری مداوم بیلت است. 

    ـ احداث واحد کوره قوس الکتریکی، ریخته‌گری مداوم و واحد نورد گرم تسمه توسط شرکت Unicoil در منطقه الجبیل که شامل کارگاه ریخته‌گری EAF و سیستم ریخته‌گری DRI و اسلب بوده که توسط یک واحد نورد گرم تسمه تغذیه می‌شود. 


    امارات متحده عربی 

    ـ سرمایه‌گذاری روی احداث واحد کوره قوس الکتریکی و همچنین واحدهای ریخته‌گری مداوم و نورد میلگرد به همراه تجهیرات تولید میله و مفتول توسط شرکت BRC Arabia در شهر دبی که در فاز دوم ظرفیت آن افزایش پیدا خواهد کرد. 

    ـ احداث واحد تولید مقاطع فولادی سنگین و همچنین واحد نورد ریل توسط شرکت امارات استیل که مربوط به فاز دوم توسعه این کارخانه هستند. 


    ایالات متحده 

    ـ راه‌اندازی یک مرکز خدمات فولادی توسط شرکت Infra Metals در ایالت اوهایو در منطقه نیو بوستون در زمینه فروش فولادهای ساختمانی که در زمستان سال 2011 به بهره‌برداری رسید. 

    ـ احداث یک واحد کوره بلند توسط شرکت Nucor در مجتمع صنعتی این شرکت در منطقه لوییزیانا که در فاز اول با ظرفیت تولید 3 میلیون تن آهن اسفنجی فعالیت خواهد کرد. 

    احداث و راه‌اندازی یک واحد تولید لوله‌های بدون درز در ایالت اوهایو توسط شرکت Vallourec که شامل تجهیزات عملیات حرارتی و کشش بوده و بازار هدف این واحد فولادسازی صنایع نفت و گاز است. 


    روسیه 

    ـ سرمایه‌گذاری برای احداث یک واحد کوره قوس الکتریکی، واحد ریخته‌گری مداوم و نورد مقاطع سنگین و سبک فولادی توسط شرکت Estar در محل کارخانه‌های Uzhnorussikiy روسیه. 

    ـ احداث یک کوره پاتیلی توسط شرکت Evarz Holdings که در اوایل سال 2011 ساخت آن آغاز شده است. 

    ـ بازسازی یک واحد کوره‌های کک‌سازی توسط شرکت Mechel برای کارخانه Chelyabinsk Metallurgical 

    ـ احداث واحد برگشتی کلاف نورد سرد توسط شرکت NLMK در محل کارخانه‌های Novolipetsk Metallurgical که شامل یک سیستم نورد سرد برگشتی یک قفسه، برای تولید تسمه‌های فولادی ساده کربنی استحکام بالا است. 

    ـ احداث یک واحد اندودکاری مواد آلی (organic) توسط شرکت NLMK در کارخانه Novolipetsk Metallurgical که خط پوشش‌دهی رنگی شماره 3 آن برای فولادهای گالوانیزه نورد سرد مورد استفاده قرار خواهد گرفت.



    منبع: Steel On The Net و ایمیدرو 
    مترجم:کمال الدین غفوری